Användning av vattenavhärdare bidrar till att förlänga livscykeln för storköksutrustning. Avhärdarna är baserade på en jonbytesprocess där kalcium- och magnesiumjonerna som orsakar vattenhårdhet fångas upp av jonbytarharts inuti avhärdaren. Det bidrar till att minska underhållskostnaderna tack vare effektivt förebyggande av kalkavlagringar. Enheten är utrustad med ett kontrollhuvud som gör det möjligt att konfigurera vattenavhärdningssystemets arbetsparametrar efter behov. Elementen inuti huvudet är tillverkade av högkvalitativ keramik, motståndskraftig mot nötning, korrosion och ansamling av föroreningar (t.ex. järn). Denna teknik säkerställer perfekt tätning inuti styrenheten och därmed lång och problemfri drift. Marinblått hölje. Vattenanslutningsdiameter 3/4". Arbetstryck: 1,5-6,0 bar. Arbetsomgivningstemperatur: 5–38 °C. Max framledningsvattentemperatur: 38 °C. Regenereringstid: 37 min. Kapacitet för 10 °dH – 1200 l. Hartsbädd 4,0 l. Regenereringstank: 8 kg. Maximalt vattenflöde: 5 l/min. Regenereringssaltförbrukning per cykel: 0,5 kg.
Den halvautomatiska regenereringsprocessen i hartsbädden med saltlösning initieras manuellt. Vikt: 8 kg.