Den japanska Deba-kniven HENDI är en traditionell kniv som används av kockar för att tillaga en hel fisk från rengöring till portionering. Dess tjocklek gör den idealisk för att fileera fisk, skära igenom fiskryggar, ta bort fenbrosk eller skära ömtåliga skaldjur. Deba-kniven kan också användas för att tillaga fågel eller annat kött med små ben eller senor.
Tillverkad i Japan – traditionell japansk design. Alla knivar i denna serie utgör en komplett uppsättning för traditionell sushitillagning. Blad tillverkat av japanskt rostfritt stål SUS 420J2. Handtag tillverkat av poppelträ. Bladhårdhet: ca 53 HRC. Ej diskmaskinssäker.
Eggen är slipad på ena sidan. Bladet smalnar av nedåt. Perfekt för filéering och skärning av fågel, fisk, skaldjur samt urbenning av ömtåligt kött.
- Traditionell japansk design – produkt tillverkad i Japan
- Robust, men ändå exakt
- Särskilt bra för fisk, skaldjur, fågel
- Kan användas för urbening av ömtåligt kött
- Eggen slipad på ena sidan